Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Ευρωπαϊκά Βραβεία για το Περιβάλλον 2013-2014

Α+ | A-

Το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014,  στην κατηγορία «Διεργασία» απέσπασε ο Τιτάνας, για την αξιοποίηση δευτερογενών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στην διαδικασία παραγωγής τσιμέντου, με στόχο τη μείωση χρήσης φυσικών μη ανανεώσιμων πόρων, τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και τη συμβολή σε μια αποδοτική «κυκλική» οικονομία (circular economy).

Στον ίδιο διαγωνισμό ο Τιτάνας διακρίθηκε και στην, χωρίς κατάταξη, κατηγορία «Βιοποικιλότητα» για τις στοχευμένες δράσεις του για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

Το σχετικό δελτίο τύπου μπορείτε να το δείτε εδώ.

 

 

Διεργασία

 

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ πιστεύει ακράδαντα στις βασικές αρχές της περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων που είναι η πρόληψη, η ελαχιστοποίηση, η επαναχρησιμοποίηση, η ανακύκλωσή και η ανάκτηση ενέργειας και υλικών πριν την τελική διάθεση τους. Αυτό το έχει αποδείξει εμπράκτως εδώ και πολλά χρόνια, με πρωτοβουλίες που κατέτειναν σε αυτές τις αρχές, πολύ πριν θεσμοθετηθούν από την Πολιτεία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων για μια αποδοτική, από πλευράς πόρων, Ευρώπη (circular economy).

   Περισσότερα...
   

Βιοποικιλότητα

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ, θέτοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη ως υψηλή στρατηγική προτεραιότητα, υλοποιεί στοχευμένες δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές που δραστηριοποιείται.

 

 

   Περισσότερα...

Απολογισμός 2018