Νέα και Δελτία Τύπου

26/09/2006

Τα παιδιά «ΕΠΑΙΞΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ» στα Γιάννενα 20.9.2006

Μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ομίλων Τιτάν και Παντεχνική

Η πρώτη εκδήλωση του προγράμματος «Παίζω Ασφαλώς», που πραγματοποίησαν στα Ιωάννινα οι Όμιλοι Τσιμέντων «ΤΙΤΑΝ» και «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ» στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στέφθηκε με επιτυχία.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2006 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννίνων, προσήλθε μεγάλος αριθμός παιδιών–μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τους γονείς τους.

Στόχος του καινοτόμου αυτού προγράμματος είναι η ενημέρωση και η πρόληψη του παιδικού ατυχήματος στους χώρους παιχνιδιού, μέσω μιας διαδραστικής εκδήλωσης που συνδυάζει την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα ασφάλειας μέσα από το παιχνίδι, με την παράλληλη ενημέρωση των γονέων.

Κεντρικοί χαρακτήρες του προγράμματος «Παίζω Ασφαλώς» είναι οι αχώριστοι φίλοι Τάνας και Πάντη, οι οποίοι ανέλαβαν την ψυχαγωγία των παιδιών και όσων άλλων βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων. Την εκδήλωση υποστήριξαν ο Δήμος Ιωαννίνων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το πρόγραμμα «Παίζω Ασφαλώς» απευθύνεται σε μαθητές του Δημοτικού και υλοποιείται υπό την αιγίδα της Unicef, σε συνεργασία με την οργάνωση ΦΑΟΣ (Φροντίδα – Αγωγή – Οργάνωση – Συμμετοχή) σκοπός της οποίας είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους σχολικούς χώρους.

Η εκδήλωση «Παίζω Ασφαλώς» προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

 

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies