Νέα και Δελτία Τύπου

17/09/2004

Παραολυμπιακοί αγώνες "Αθήνα 2004"

Στις 9 Σεπτεμβρίου, η Παραολυμπιακή Φλόγα άναψε για ένατη φορά στην ιστορία των Aγώνων. 680 Λαμπαδηδρόμοι μετέφεραν τη Φλόγα, φωτίζοντας ιστορικές περιοχές και μνημεία της Αττικής προ της Τελετής Έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, στις 17 Σεπτεμβρίου 2004.

Οι πρώτοι Αγώνες Ολυμπιακού χαρακτήρα για αθλητές με αναπηρία οργανώθηκαν το 1960, στη Ρώμη, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών, από 23 χώρες, σε 8 αθλήματα. Από τότε, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται κάθε 4 χρόνια, πάντα την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, συμμετέχουν 4.000 αθλητές, από 140 χώρες και θα αγωνιστούν σε 19 αθλήματα.

Οι αθλητές και αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων καταβάλλουν μια έντονη και γενναία προσπάθεια για να αγωνιστούν και να κατακτήσουν τη μέγιστη αθλητική διάκριση. Ο αγώνας τους εμπνέεται από μια μοναδική δύναμη και αποφασιστικότητα που μεταδίδεται σε όλους εμάς. Ο Τιτάνας, επιθυμώντας να συμμετάσχει στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, αγόρασε περισσότερα από 7.500 εισιτήρια, τα οποία διανεμήθηκαν στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους της Εταιρίας, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτά δόθηκε και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σχολεία κλπ.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies