Νέα και Δελτία Τύπου

09/06/2021

«Έχεις τη φύση στο χέρι σου» - Εβδομάδα Δράσης και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον, Χ.Α.Ν.Θ. και Εργοστάσιο Ευκαρπίας

31 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2021 

                                                  

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Χ.Α.Ν.Θ. και το Εργοστάσιο Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ένωσαν τις δυνάμεις τους και υλοποίησαν μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόσκληση σε μια πράξη αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον.

Περισσότερα από 25.000 φυτά μοίρασαν εθελοντές και εργαζόμενοι ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ σε 50 σχολεία της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης προτρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να φυτέψουν το δικό τους λουλούδι στο χώρο του σχολείου ή στον ιδιωτικό τους χώρο και να ανεβάσουν την δράση τους στον διαδικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυναμική τους. Επιπλέον ένα μέρος των φυτών μοιράστηκαν στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και  Παπανικολάου ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και στους  κατοίκους της Θεσσαλονίκης  σε δυο ανοικτές εκδηλώσεις στην Πλατεία της ΧΑΝΘ και στον Λευκό Πύργο.

Με κεντρικό μήνυμα «έχεις τη φύση στο χέρι σου» μικροί και μεγάλοι φύτεψαν τα  λουλούδια και μέσα από φωτογραφίες, video και stories που μοιράστηκαν μαζί μας ενίσχυσαν το μήνυμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος που έστειλε η παγκόσμια κοινότητα μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλο τον κόσμο.

Μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα οργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου της Χ.Α.Ν.Θ. Με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στοιχεία από τον φυσικό πλούτο της χώρας μας και ομόρφυναν τον κήπο του σχολείου τους φυτεύοντας άνθη και αρωματικά φυτά .

Η συγκεκριμένη εβδομάδα δράσεων έχει καταγραφεί στο παγκόσμιο καλεντάρι εκδηλώσεων του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μέσω της ιστοσελίδας του

 

Join#GenerationRestoration

Let’s get active!

Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook ΧΑΝΘ – YMCA Thessaloniki και στο Instagram ymca_thess.

Διοργάνωση: Τομέας Άνθρωπος & Κοινωνία Χ.Α.Ν.Θ, socialaction@ymca.gr

Like us on Facebook!

Follow us on Instagram!

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies