Νέα και Δελτία Τύπου

06/12/2021

118 μονάδες αίματος-10 νέες εγγραφές στο δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών στην 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

 

                  

                  

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. με τη συνεργασία 20 φορέων για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την προσφορά στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Στην διήμερη εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 3 & το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ., συγκεντρώθηκαν 118 μονάδες αίματος και πραγματοποιήθηκαν 10 νέες εγγραφές στο δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ορίζεται από τη διαδικασία για εξορμήσεις εκτός νοσοκομείου.

Μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία, στο εντυπωσιακό αποτέλεσμα συνέβαλαν με δωρεά αίματος απλοί πολίτες, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των κοινωνικών φορέων συν\διοργανωτών της δράσης και εθελοντές τους, ομάδα εθελοντών αιμοδοτών του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας,  προπονητές, αθλητές, μέλη και επαγγελματικά στελέχη της  Χ.Α.Ν.Θ .

Τη στήριξή τους έδειξαν για μία ακόμη φορά μεταξύ άλλων o Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης  Κούβελας και  Κωσταντίνος Γκουλέκας, οι Αντιπεριφερειάρχες  Χρήστος  Μήττας, Κώστας Γιουτίκας, Νικόλαος Τζιόλας και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  Χάρης Αηδονόπουλος.

Η 5η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ, του Κέντρου Αιμοδοσίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και οργανώθηκε στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ  «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», που έχει στόχο την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Χ.Α.Ν.Θ.

Συνδιοργάνωση: 

Υπό την αιγίδα

 

 

#Metramepraxeis
Site: www.ymca.gr | Facebook: ΧΑΝΘ - YMCA Thessaloniki | Instagram: @ymca_thess
Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies