Νέα και Δελτία Τύπου

08/06/2022

Έχεις τη φύση στο χέρι σου – Εβδομάδα Δράσεων για το περιβάλλον, Χ.Α.Ν.Θ & Εργοστάσιο Ευκαρπίας, 2022

 

Έχεις τη φύση στο χέρι σου

30 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2022

 

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Χ.Α.Ν.Θ. και το Εργοστάσιο Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη φετινή χρονιά και υλοποίησαν συμβολικές δράσεις  ευαισθητοποίησης, με στόχο την πρόσκληση σε μια πράξη αγάπης για τη φύση και το περιβάλλον.

Περισσότερα από 25.000 φυτά μοίρασαν εθελοντές και εργαζόμενοι Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ σε σχολεία της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης προτρέποντας μαθητές και εκπαιδευτικούς να φυτέψουν το δικό τους λουλούδι στον χώρο του σχολείου ή στον ιδιωτικό τους χώρο και να ανεβάσουν τη δράση τους στον διαδικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό αξιοποιώντας την επικοινωνιακή δυναμική τους. Επιπλέον, ένα μέρος των φυτών μοιράστηκε σε εθελοντικούς φορείς, καθώς και στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και Άγιος Παύλος ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για τη συνεισφορά τους. Τέλος, σε τρεις μεγάλες ανοικτές δράσεις προσφέρθηκαν φυτά και λουλούδια στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία και στο Πάρκο της Χ.Α.Ν.Θ., καθώς και στον Λευκό Πύργο.

Με κεντρικό μήνυμα «έχεις τη φύση στο χέρι σου» μικροί και μεγάλοι φύτεψαν τα  λουλούδια και μέσα από φωτογραφίες, video και stories που μοιράστηκαν μαζί μας ενίσχυσαν το μήνυμα της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Έχουμε μόνο μία Γη»!

Την εβδομάδα δράσεων για το περιβάλλον «έκλεισε» η ανοιχτή δράση στο Πάρκο της Χ.Α.Ν.Θ. που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Χ.Α.Ν.Θ. και το Εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας με τη συμμετοχή της ΕΛΛΕΤ (παράρτημα Θεσσαλονίκης).

Παράλληλες δράσεις και παιχνίδια για παιδιά με σκάκι, κατασκευές, δενδροφυτεύσεις, αλλά και γυμναστική, χορός και δρώμενα για ενήλικες, ήταν λίγα από όσα συνέβησαν και διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους!

Οι συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ, Μετράμε Χρόνια - Μετράμε Πράξεις.

 

Ευχαριστούμε όλους όσους έγιναν μέρος του «Έχεις τη Φύση στο Χέρι σου» και βοήθησαν να εξαπλώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα του Ο.Η.Ε.

"Only One Earth", «Έχουμε μόνο μία Γη».

#WorldEnvironmentDay
#OnlyOneEarth
#Metramepraxeis

 

 

            

 

 

Site: www.ymca.gr | Facebook: ΧΑΝΘ - YMCA Thessaloniki | Instagram: @ymca_thess
Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies