Νέα και Δελτία Τύπου

28/11/2023

ΤΙΤΑΝ: Νέο συσκευασμένο τσιμέντο με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά

Συσκευασμένο ποζολανικό τσιμέντο νέας γενιάς παρουσίασε πρόσφατα ο ΤΙΤΑΝ. Πρόκειται για ένα προϊόν με καινοτόμα τεχνικά χαρακτηριστικά και με κορυφαίο πλεονέκτημα ότι έχει το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα στην ελληνική αγορά.

Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματός του έως και 25% σε σχέση με το συμβατικό τσιμέντο που παράγει ο Όμιλος, τοποθετεί το προηγμένο αυτό προϊόν στην πρωτοπορία των «πράσινων» τσιμέντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που διαθέτει ο ΤΙΤΑΝ και τα οποία οδηγούν τις εξελίξεις για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος άνθρακα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ειδικά για τις κατασκευές στην Ελλάδα, το νέο τσιμέντο αποτελεί ιδανική λύση, καθώς η αυξημένη περιεκτικότητά του σε ποζολάνη βελτιώνει σημαντικά την ανθεκτικότητα του σκυροδέματος. Οι πιστοποιήσεις του περιλαμβάνουν σήμανση CE, Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD), ενώ -λόγω των υψηλών περιβαλλοντικών επιδόσεών του- κατατάσσεται στην κατηγορία Α+, σύμφωνα με το καινοτόμο σύστημα αξιολόγησης VESTA™ του Τιτάνα.

Τα προϊόντα νέας γενιάς, όπως το ποζολανικό αυτό τσιμέντο, σηματοδοτούν τη συστηματική πρόοδο του Ομίλου προς την πορεία επίτευξης του φιλόδοξου στόχου του για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Η παραγωγή του συνδυάζεται με τις σημαντικές επενδύσεις του Τιτάνα στα εργοστάσιά του, καθώς και σε ορυχείο ποζολάνης, που ολοκληρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Οι πωλήσεις του συσκευασμένου ποζολανικού τσιμέντου, τύπου CEM IV/B (P-W) 32,5 R, ξεκίνησαν μέσα στο Νοέμβριο, ενώ από τη νέα χρονιά θα διατίθεται και χύδην. Κυκλοφορεί σε συσκευασίες των 50 και 25 κιλών, σε όλη την Ελλάδα, μέσω δικτύου συνεργαζόμενων εμπόρων. 

 

Σχετικά με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι μια διεθνής εταιρία στον κλάδο των δομικών υλικών για κατασκευές και υποδομές που προσφέρει καινοτόμες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο. Με το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς του στις ΗΠΑ, απασχολεί περισσότερους από 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και έχει παρουσία σε πάνω από 25 χώρες, με ηγετική θέση στις ΗΠΑ, την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Έχει, επίσης, μια κοινοπραξία στη Βραζιλία. Με 120 χρόνια ιστορίας, ο Όμιλος διατηρεί μια οικογενειακή κουλτούρα που προάγει το επιχειρηματικό πνεύμα, ενώ εργάζεται μεθοδικά με τους πελάτες του για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, προωθώντας παράλληλα τη βιώσιμη ανάπτυξη με υπευθυνότητα και ακεραιότητα. Ο Τιτάνας έχει θέσει στόχο για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050, με τους στόχους του για μείωση του CO2, να έχουν επικυρωθεί επιστημονικά από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi).  Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στο Euronext και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των δραστηριοτήτων Ελλάδας www.titan.gr και του Ομίλου www.titan-cement.com.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies