Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ένα σπουδαίο έργο υποδομής που «απογειώνει» την Ελλάδα!

© Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών 

© Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών 

© Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών 

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ευρώπη.

Η ανάπτυξη της Ελλάδας και η ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 συνδέθηκαν άμεσα με την ανάγκη κατασκευής ενός νέου, σύγχρονου και μεγαλύτερου αεροδρομίου, που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων αεροπορικών μετακινήσεων.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 1996 και εγκαινιάστηκε στις 27 Μαρτίου 2001. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια της Νότιας Ευρώπης και έχει λάβει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις για τις υποδομές που παρέχει και την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει.

Εμείς ήμασταν ο αποκλειστικός προμηθευτής τσιμέντου για το συνολικό έργο κατασκευής των διαδρόμων προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου, ενός έργου με ιδιαίτερες προκλήσεις, ενώ συμμετείχαμε κατά 50% στο έργο των υπόλοιπων κτιριακών υποδομών.

Οι δύο διάδρομοι έχουν συνολικό μήκος 7.800 μέτρα και απέχουν 1.575 μέτρα μεταξύ τους. Ο κεντρικός αεροσταθμός έχει τέσσερα επίπεδα, 14 γέφυρες επιβίβασης επιβατών, ενώ το δορυφορικό κτίριο έχει 10 γέφυρες.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί «κόσμημα» για την Ελλάδα, σημαντική πύλη της Ευρώπης προς το Νότο, αλλά και σύμβολο της εξωστρεφούς ανάπτυξης της χώρας.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies