Νέα και Δελτία Τύπου

18/05/2006

Το Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή στον ΤΙΤΑΝΑ

Ένας θεσμός που στοχεύει στην επικοινωνία και το διάλογο μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη φορά στο εργοστάσιο Καμαρίου , στις 18 Μαίου 2006, το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή», μια πρωτοβουλία της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, που ξεκίνησε το 2002 με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της Εταιρίας, για μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών. Έτσι, έχουν πραγματοποιηθεί πέντε παρόμοιες εκδηλώσεις στο εργοστάσιο Καμάρι Βοιωτίας και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του «Βήματος» είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και να προσφέρει πληροφόρηση και ευκαιρίες για γόνιμο προβληματισμό γύρω από σημαντικά οικονομικά και άλλα θέματα του καιρού μας.

Στην ημερίδα του Καμαρίου έλαβαν μέρος 240 φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων. Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ομιλητές στην εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πάνω σε θέματα που οι ίδιοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν επιλέξει. Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Παραγωγικότητα και Ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Επιχειρήσεων» συντονιστής ήταν ο Τ. Πολίτης, Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και ομιλητές ο Ν. Καραμούζης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της EFG Eurobank Ergasias και ο Γ. Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers.

Στη δεύτερη συνεδρία με θέμα «Σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας νέων στελεχών και επιλογή εργασιακού περιβάλλοντος» συντονιστής ήταν ο Γ. Μποχώρης, Διευθυντής Προγράμματος ΜΒΑ-TCM στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ομιλητές ο Α. Λάσκαρης, πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Shell Hellas και ο Τ. Ευαγγέλου, Γενικός Διευθυντής της Diageo Hellas.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies