Νέα και Δελτία Τύπου

25/11/2005

Το Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή στη Θεσσαλονίκη

Ένας θεσμός που στοχεύει στην επικοινωνία και το διάλογο μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων του ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 25 Νοεμβρίου, το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή», μια πρωτοβουλία της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, που ξεκίνησε το 2002 με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της Εταιρίας, για μεταπτυχιακούς φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας τέσσερις αντίστοιχες εκδηλώσεις και μία στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του «Βήματος» είναι να συμβάλει ουσιαστικά στην επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μεταπτυχιακών φοιτητών και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας, να προσφέρει πληροφόρηση και ευκαιρίες για γόνιμο προβληματισμό γύρω από σημαντικά οικονομικά και άλλα θέματα του καιρού μας.

Στην ημερίδα της Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος 150 φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων. Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ομιλητές στην εκδήλωση.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης πάνω σε θέματα που οι ίδιοι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν επιλέξει. Στην πρώτη συνεδρία με θέμα «Ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, Πιθανότητες Επιτυχίας» εισηγήτρια ήταν η Σ. Ξηροτύρη - Κουφίδη, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ομιλητές ο Γ. Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil και Πρόεδρος του ΣΒΒΕ και ο Α. Τζήκας, Πρόεδρος Τεχνόπολης και Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής.

Στη δεύτερη συνεδρία με θέμα «Σταδιοδρομία και κινητικότητα νέων στελεχών» εισηγήτρια ήταν η Ε. Πετρίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ομιλητές η Λ. Βασιλάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΤΙΜ HELLAS και ο Χ. Παπαέλληνας, Πρόεδρος Notos Com Holdings.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies