Νέα και Δελτία Τύπου

05/07/2005

Πολιτιστική άνθιση στην Ελευσίνα

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2005 έλαβαν χώρα στην Ελευσίνα δύο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Πέτρου Τατούλη : Τα εγκαίνια φωτισμού του ιερού αρχαιολογικού χώρου και τα εγκαίνια του πολιτιστικού-μορφωτικού κέντρου της πόλης.

Ο φωτισμός και η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου ήταν το αποτέλεσμα δέσμευσης της εταιρίας Τσιμέντων Τιτάν, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των 100 χρόνων της το 2002.

Τρία χρόνια μετά, το έργο-δωρεά παραδίδεται από τον Τιτάνα στους κατοίκους της ιστορικής πόλης, αλλά και στους επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να περάσουν μια βραδιά εκεί.

Ο φωτισμός – που μελετήθηκε και σχεδιάστηκε από τον Pierre Bideau, διεθνώς γνωστό σχεδιαστή που φωταγώγησε, μεταξύ άλλων και την Ακρόπολη και τα άλλα μνημεία της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – αναδεικνύει εξαίρετα τους αρχαίους θησαυρούς της Ελευσίνας.

Το Πολιτιστικό-Μορφωτικό Κέντρο, το κτήριο του οποίου αποτελεί δωρεά της εταιρίας Τιτάν προς το Δήμο Ελευσίνας, ανακαινίστηκε υποδειγματικά από το Δήμο και είναι πραγματικό κόσμημα στην παραλιακή ζώνη.

Το δημοτικό πλέον κτήριο θα καλύψει τις ανάγκες της πόλης στον τομέα του πολιτισμού, αρχής γενομένης με την έκθεση του μεγάλου Ελευσίνιου καλλιτέχνη Θάνου Τσίγκου (1914-1965), με χορηγό τον Τιτάνα.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies