Νέα και Δελτία Τύπου

12/09/2019

Πρωτοβουλία σε συνεργασία με το ReGeneration για τις ψηφιακές δεξιότητες

Νέα πρωτοβουλία του Τιτάνα για την εκπαίδευση και απασχολησιμότητα των νέων στον τομέα των δεδομένων, σε συνεργασία με το ReGeneration

Το ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab - Powered by TITAN είναι εδώ!

Ο TITAN, σε συνεργασία με το ReGeneration, εγκαινιάζει μία καινοτόμο «ακαδημία» που απευθύνεται σε νέους και νέες με ενδιαφέρον για τον τομέα των δεδομένων (data science). Στόχος του ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab - Powered by TITAN είναι η ενίσχυση της εξειδίκευσης νέων επιστημόνων με εφόδια που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις σε τομείς σχετικούς με την επιστήμη των δεδομένων. Η πρωτοβουλία αυτή συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια επιτάχυνσης της μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή, στο πλαίσιο της οποίας ο ΤΙΤΑΝ υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού (Industry 4.0).

Το ReGeneration Academy for Digital Acceleration | Data Science Lab - Powered by TITAN προσκαλεί νέους και νέες έως 29 ετών, αποφοίτους σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (συγκεκριμένων σχολών θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης) στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με εργασιακή εμπειρία έως τριών ετών και ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες να κάνουν την αίτησή τους και να διευρύνουν τις ευκαιρίες τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται µε training partner την Code.Hub. Έχει διάρκεια 100 ώρες σε διάστημα έξι εβδομάδων και προσφέρει εντατική εκπαίδευση βασικών και πιο προχωρημένων αρχών data science. Επιπλέον, περιλαμβάνει δύο ολοήμερα σεμινάρια προγραμματισμού (special training & coding all-day events), ένα εκ των οποίων θα πραγµατοποιηθεί στο εργοστάσιο TITAN, στο Καµάρι Βοιωτίας. Μερικές από τις θεματικές του προγράμματος είναι: Software Engineering, Relational Databases, Python, Business Intelligence, Machine Learning, Artificial Intelligence, Data Visualization, Big Data Technologies & Systems.

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων είναι ανοιχτή έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Κάνετε την αίτησή σας εδώ: http://regeneration.gr/apply-here-regeneration-academy-for-digital-acceleration-data-science-lab-powered-by-titan

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ: https://www.regeneration.gr/regeneration-academy-for-digital-acceleration-data-science-lab-powered-by-titan

 

Σχετικά με τις δράσεις μας για τους νέους:

Για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ η στήριξη των νέων στην πρόκληση της μετάβασής τους από την εκπαίδευση στην απασχόληση βρίσκεται υψηλά στις προτεραιότητες των δραστηριοτήτων του. Έτσι, μέσω της πρωτοβουλίας TITAN Youth Matters, έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία με την ακαδημαϊκή και επιστημονική κοινότητα, αλλά και εξειδικευμένους φορείς, που περιλαμβάνει: σύναψη Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω πρακτικής άσκησης, διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων από κοινού με εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις στα πανεπιστήμια, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στους χώρους των εργοστασίων, συνεργασία με φοιτητικές πρωτοβουλίες κοκ.

Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία (European Pact for Youth), μία αμοιβαία δέσμευση θεσμών και επιχειρήσεων να εδραιώσουν συνέργειες για ποιότητα στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, με στόχο την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων χωρίς αποκλεισμούς. Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ ήταν ανάμεσα στις πρώτες εταιρίες που υπέγραψαν το Σύμφωνο.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies