Νέα και Δελτία Τύπου

08/10/2021

Το Μεγάλο Βραβείο Sustainable Factory of the Year και 3 Χρυσά Βραβεία για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ στα Manufacturing Excellence Awards 2021

Με την κορυφαία διάκριση Sustainable Factory of the Year και με τρία χρυσά βραβεία για επιμέρους τομείς της επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής στρατηγικής του τιμήθηκε ο ΤΙΤΑΝ στις 5 Οκτωβρίου στην τελετή απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2021 της Boussias Communications που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τα επιτεύγματα των βιομηχανικών επιχειρήσεων της χώρας, σε όλο το φάσμα δραστηριότητάς τους.

H ιδιαίτερα τιμητική βράβευση Sustainable Factory of the Year αναδεικνύει το σύνολο των εξαιρετικών λειτουργικών επιδόσεων και της επιχειρησιακής αριστείας του Τιτάνα σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η ορθή διαχείριση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η συνεισφορά στην ευημερία των τοπικών κοινοτήτων.

Ο ΤΙΤΑΝ απέσπασε επίσης και τρία χρυσά βραβεία για επιμέρους τομείς της επιχειρηματικής και περιβαλλοντικής στρατηγικής του στις κατηγορίες: 

  • Στρατηγική́ για τα ESG: Οι 20 στόχοι που έχει θέσει ο Όμιλος, για το 2025 και μετά, σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες: ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και ψηφιακός μετασχηματισμός - Εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη - Θετικό αποτύπωμα στις περιοχές που δραστηριοποιείται - Υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα.
  • Smart Factory: Ο ΤΙΤΑΝ υλοποίησε στην Ελλάδα το έργο ψηφιακού μετασχηματισμού «Cement Mill Optimizer (CMO)», το οποίο βελτιστοποιεί σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του κάθετου μύλου τσιμέντου, επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγής του κατά 7% και αντίστοιχη μείωση της ειδικής ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Επιχειρησιακή Ηθική & Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Βραβεύτηκε η επιχειρηματική πρωτοβουλία ανακύκλωσης «Nothing to Waste» του Εργοστασίου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης του Τιτάνα και 24 επιχειρήσεων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα πολύ-συμμετοχικό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας και αποτελεσματικής διαχείρισης αποβλήτων.

Ο ΤΙΤΑΝ επενδύει συνεχώς σε νέες τεχνολογίες που διασφαλίζουν άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις. Η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των δραστηριοτήτων και των προϊόντων μας, η μείωση των αποβλήτων και η ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης εφοδιαστικής αλυσίδας συνοψίζουν τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων στόχων για θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG) για το 2025 και μετά. Παράλληλα, καινοτομούμε με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας, καθώς και της ανάπτυξης νέων τρόπων σύνδεσης και επαφής με τους πελάτες μας. Η δημιουργία αξίας για όλους του συμ-μετόχους μας είναι για τον Τιτάνα μία αδιάκοπη δέσμευση, στο πλαίσιο της οποίας αναλαμβάνουμε συνέχεια δράσεις σε τοπικό επίπεδο, προσφέροντας λύσεις που διαφυλάσσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας και των τοπικών κοινωνιών. 

 

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies