Αυτοκινητόδρομος «Μορέας»

Η Πελοπόννησος πιο κοντά!

Ο Αυτοκινητόδρομος «Μορέας» (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη), αποτελεί μέρος του εκσυγχρονισμού του στρατηγικού οδικού δικτύου της χώρας και μοχλός για την περιφερειακή ανάπτυξη όλης της Πελοποννήσου.

Εμείς ήμασταν παρόντες σε όλο το έργο, που αποτελείται από 205 χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, πέντε δίδυμες σήραγγες και γέφυρες.

Για την ιδιαίτερα εντυπωσιακή τοξωτή γέφυρα με πολλαπλά ανοίγματα της Τσακώνας, μίας από τις μεγαλύτερες παρόμοιες γέφυρες στον κόσμο και της μεγαλύτερης αυτού του είδους στην Ελλάδα, προμηθεύσαμε το τσιμέντο για την κατασκευή των βάθρων.

Η ολοκλήρωση του Αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» φέρνει την Πελοπόννησο πιο κοντά στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, μειώνοντας δραστικά χρόνο ταξιδιού μεταξύ προορισμών, με οφέλη για τις εμπορικές συναλλαγές, τις μετακινήσεις και τον τουρισμό.

Επιπλέον, η αναβάθμιση του δικτύου σε επίπεδο αυτοκινητόδρομου, εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για τον τομέα οδικής ασφάλειας, σε όλη την έκταση της Πελοποννήσου.

Επιστροφή
Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies