ΤΙΤΑΝ και Eduact

Φέρνοντας την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα

Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την Eduact-Δράση για την Εκπαίδευση, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που λαμβάνει πρωτοβουλίες στον χώρο της σύγχρονης εκπαίδευσης με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες τεχνολογίες, την εκμάθηση κώδικα και την εκπαιδευτική ρομποτική. Κοινός στόχος η εισαγωγή των εννοιών της καινοτομίας, της εξερεύνησης και του αυτοματισμού που θα αναδείξουν τα ταλέντα των νέων παιδιών και θα τους δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον. Ο ΤΙΤΑΝ θα υποστηρίξει και τη νέα σεζόν το FIRST® LEGO® League και θα μοιραστεί τεχνογνωσία και εμπειρία για τη βιωσιμότητα των μεταφορών με όσες και όσους συμμετέχουν στο CARGO CONNECT.

Τον Ιούλιο 2021, το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας υποδέχθηκε την ομάδα ROBONERDS, με μαθητές του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστημών Κρήτης «Robotic & Science Academy», η οποία έλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Robot Design και δώρο ταξίδι στη Θεσσαλονίκη, χορηγία του εργοστασίου. Στόχος του διημέρου ήταν να κατανοήσουν οι μικροί μαθητές με ποιον τρόπο, όσα οραματίζονται και σχεδιάζουν στο χώρο της ρομποτικής έχουν εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες και στην παραγωγική διαδικασία ενός εργοστασίου. Μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά, οι 7 μαθητές, ηλικίας 11 έως 13 ετών, είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη σημασία του αυτοματισμού σε ένα σύγχρονο εργοστάσιο, να δουλέψουν έξυπνα και μεθοδικά εφαρμόζοντας όσα έχουν διδαχθεί, ενώ κλήθηκαν να πάρουν πρωτοβουλίες και να δώσουν λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετώπισαν!

Φωτογραφίες και βίντεο από το εκπαιδευτικό, διαδραστικό διήμερο της ομάδας ROBONERDS και των προπονητών τους μπορείτε να δείτε στο gallery, πιο κάτω στη σελίδα. 


Η Eduact - Δράση για την Εκπαίδευση, έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο αύριο, με καινοτομία και ποιότητα στην εκπαίδευση νέων παιδιών, πραγματοποιώντας δράσεις όπως Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ρομποτικής, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής, το Πρόγραμμα Ρομποτικής και STEAM για Σχολεία που αναπτύχθηκε για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και άλλα προγράμματα. 

 

                                                PDF

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies