Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

Μία προσφορά ζωής στη Μάνδρα!

Η Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, ήταν μία μαύρη μέρα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Μία σειρά αιτιών σε συνδυασμό με μία πρωτοφανή νεροποντή στάθηκαν αρκετά ώστε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να συντελεστεί, στη Μάνδρα Αττικής, μία μεγάλη καταστροφή με τεράστιο κόστος.

Οι λέξεις, προκειμένου να περιγραφεί η κατάσταση στα σημεία των πλημμυρών, έχουν εξαντληθεί και κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν κοινότυπες. Τα γεγονότα, ωστόσο είναι αμείλικτα: εκατοντάδες κάτοικοι υπέστησαν ανυπολόγιστες απώλειες. Έχασαν σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, περιουσίες. Από αυτούς, 23 οικογένειες έχασαν τους ανθρώπους τους.

Στις εγκαταστάσεις μας, ο συναγερμός ήταν άμεσος. Έχουμε αποδείξει ότι πάντα, όταν χρειάζεται, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οπότε δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε μία τόσο μεγάλη καταστροφή.

Έτσι, προχωρήσαμε αμέσως στη δωρεά, προς τις αρμόδιες αρχές, σημαντικών ποσοτήτων τσιμέντου και αδρανών υλικών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες επισκευαστικές ανάγκες σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, διαθέσαμε ειδικά μηχανήματα για τη διάνοιξη των δρόμων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η στοιχειώδης, έστω αποκατάσταση του οδικού δικτύου αποκτά ζωτική σημασία, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση στα οχήματα που μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, πρώτες βοήθειες όπως πόσιμο νερό, τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα κ.λπ.

Το πιο σημαντικό και συγκινητικό, όμως, ήταν η κινητοποίηση των εργαζόμενών μας, οι οποίοι έσπευσαν να συνεισφέρουν με όλες τις δυνάμεις τους στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφής, οι οποίες αποκάλυπταν σταδιακά το τραγικό μέγεθός τους.

Αρκετοί από τους εργαζόμενους, μάλιστα, ήταν και ίδιοι θύματα της πλημμύρας, δεδομένου ότι κατοικούσαν στην πληγείσα περιοχή. Γι’ αυτούς, λάβαμε ειδική μέριμνα, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, οικονομική και τεχνική στήριξη.

Γεγονός είναι ότι, μετά την τραγωδία, δίναμε καθημερινό “παρών”, με ένα εργολαβικό συνεργείο σε 12ωρη απασχόληση, θέτοντας την τεχνογνωσία του και τον απαραίτητο εξοπλισμό στη διάθεση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Τέλος, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 50 και πλέον εργαζόμενοι από τα κεντρικά μας γραφεία, τα εργοστάσια Καμαρίου-Ελευσίνας και τις μονάδες ΙΔΥ Αττικής, ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να καθαριστούν από τη λάσπη και τα φερτά υλικά δύο παιδικές χαρές επί της οδού Κοροπούλη, την κεντρική οδό της Μάνδρας που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές. Γυναίκες και άνδρες, νεότεροι και μεγαλύτεροι, όλοι δούλεψαν πολύ σκληρά και οργανωμένα, με πολλή αγάπη και πείσμα, προκειμένου να παραδώσουν τους χώρους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Εμείς, προσφέραμε ράσπες, φτυάρια , καροτσάκια, σκούπες, καθώς και ειδικά μηχανήματα με τους χειριστές τους, όπως φορτωτή, φορτηγό για τη συλλογή των μπάζων, μία υδροφόρα και άλλα.

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies