Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

«Ελευσινείων Φωτισμός»
Δίνουμε φως στην ιστορία της Ελευσίνας!

Με τον τίτλο “Ελευσινείων Φωτισμός”, πολλές εφημερίδες υποδέχτηκαν τον ηλεκτροφωτισμό του Αρχαιολογικού Χώρου και τη δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου στην Ελευσίνα, που αποτέλεσε δική μας διετή δωρεά, προς τιμήν του ιδρυτή και τέως προέδρου μας, Λεωνίδα Κανελλόπουλου.

Στις 5 Ιουλίου 2015, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τσιτούλης εγκαινίασε το έργο, το οποίο αποτελεί προσφορά μας στην στον πολιτισμό και στην Ελευσίνα. Την πόλη της οποίας ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από το εργοστάσιό μας.

Το έργο είχε ως στόχο να αναδείξει έναν από τους σπουδαιότερους και πιο υποβλητικούς αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, που είναι συνδεδεμένος με τα Ελευσίνια Μυστήρια και τη λατρεία της θεάς Δήμητρας.

Η μελέτη και ο σχεδιασμός αυτού του τόσο απαιτητικού έργου έγινε από τον Πιερ Μπιντό, τον άνθρωπο ου είχε ήδη στο ενεργητικό του τον φωτισμό της Ακρόπολης στην Αθήνα και του Πύργου του Άιφελ στο Παρίσι.

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies