Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

Δημιουργική γνώση για τους μαθητές των Δερβενοχωρίων

 

Tο εργοστάσιο Καμαρίου έχει μακρά παράδοση στο σχεδιασμό βιωματικών προγραμμάτων για τα παιδιά που μένουν στα Δερβενοχώρια και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για τους μαθητές των σχολείων τους. Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των ανήλικων κατοίκων της περιοχής και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και τους τοπικούς φορείς των Δερβενοχωρίων.

Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Φεβρουάριο οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πύλης επισκέφθηκαν το εκπαιδευτικό κέντρο «Βιώνω, Μαθαίνω, Δημιουργώ», όπου, με την καθοδήγηση εμψυχωτών και αξιοποιώντας εργαλεία μάθησης όπως κινητικά, γνωστικά αλλά και παιχνίδια φαντασίας, κατασκευές και πειράματα, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά, βιωματικά προγράμματα. Στα κέντρα αυτά, όπως στο συγκεκριμένο, αναδεικνύεται μέσα από ποικίλες δραστηριότητες η σημασία της βιωματικής μάθησης, που συμβάλλει στη γνωστική, συναισθηματική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, με έμφαση στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητάς τους, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη δημιουργία νέων στάσεων και συμπεριφορών, την ενεργή συμπεριφορά και τη συνεργασία και, φυσικά, τη διασκέδαση.

Κατά το ίδιο διάστημα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, παρακολούθησαν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη θεατρική παράσταση «Θησέας και Μινώταυρος», της αγαπημένης από τα παιδιά συγγραφέως, Κάρμεν Ρουγγέρη. Η εκπαιδευτική – ψυχαγωγική επίσκεψη στο Ίδρυμα Κακογιάννης είχε καθολική συμμετοχή ενώ, όπως πάντα, όλες οι δαπάνες για τις μεταφορές και τα εισιτήρια των παιδιών καλύφθηκαν από το εργοστάσιο Καμαρίου.

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies