Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!

Η Ελευσίνα έχει ήδη ανακηρυχτεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 (μαζί με το Νόβισαντ από τη Σερβία και την Τιμισοάρα από τη Ρουμανία) και εμείς είμαστε δίπλα υπερήφανοι για αυτό!

Πρώτον, γιατί μία- γειτονική σε εργοστάσιό μας- ελληνική πόλη θα φιλοξενήσει αυτόν τον σημαντικό θεσμό, μετά τη Θεσσαλονίκη το 1997 και την Πάτρα το 2006 και, δεύτερον, γιατί ήμασταν έμπρακτοι και θερμοί υποστηρικτές αυτής της υποψηφιότητας.

Πραγματικά, από την πρώτη στιγμή, βρεθήκαμε στο πλευρό των τοπικών αρχών, υποστηρίζοντας ένθερμα την απόφαση της διεκδίκησης αυτής. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δήμος Ελευσίνας,  αναλάβαμε κύριο ρόλο στην κινητοποίηση της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελευσίνας και του ευρύτερου Θριασίου Πεδίου, με στόχο να εκφραστεί έμπρακτα η υποστήριξη που έχει να προσφέρει αυτό το ζωτικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας στην υποψηφιότητα της πόλης.

Πλαισιωμένοι από νέους “συμμάχους”, αναλάβαμε τη συγκρότηση ενός συντονιστικού οργάνου, με τη δική μας συμμετοχή, αλλά και των εταιριών ΧΡΩΤΕΧ, ΜΕΤΡΟΝ Ενεργειακές Εφαρμογές και Polyeco, του Επιχειρηματικού Πάρκου Ελευσίνας Α.Ε., καθώς και της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Θριασίου & Πέριξ, του Συλλόγου Εμπόρων Ελευσίνας & Πέριξ και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Δυτικής Αττικής.

Αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης ήταν η σύνταξη διακήρυξης υποστήριξης της υποψηφιότητας της Ελευσίνας, η οποία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση και συγκέντρωσε περισσότερες από 130 υπογραφές επιχειρηματιών, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που

δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η διακήρυξη αποτέλεσε βασικό κεφάλαιο του φακέλου υποψηφιότητας.

Ο ολοκληρωμένος φάκελος με τον τίτλο “Μετάβαση στην Euphoria” που συμπυκνώνει πλήρη, τεκμηριωμένα στοιχεία αλλά και οραματική σκέψη για το πώς η Ελευσίνα, με το πλούσιο αρχαιολογικό παρελθόν και το δραστήριο παρόν, μπορεί να γίνει μία πόλη-υπόδειγμα για το μέλλον, κατατέθηκε στη12μελή Διευρωπαϊκή Επιτροπή Ειδικών, η οποία και τελικά ανέδειξε την Ελευσίνα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies