Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

Εμ- φυτεύουμε την περιβαλλοντική αγωγή στη Λέρο!

Τον Μάρτιο του 2017, εργαζόμενοι στο λατομείο μας στη Λέρο, ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου Παντελίου, στη Λέρο, για δωρεά 30 δενδρυλλίων, στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων με στόχο την περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Οι εργαζόμενοί μας επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο και δώρισαν 30 δενδρύλλια από αυτά που βρίσκονταν ήδη στον χώρο του λατομείου, για να φυτευτούν.

Αφού γνωρίστηκαν με τους μαθητές και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με το αντικείμενο της δουλειάς τους και πώς αυτή σχετίζεται με τη φύτευση δενδρυλλίων και την περιβαλλοντική αποκατάσταση, προχώρησαν στη φύτευση.

Κάθε παιδί φύτευε πρώτα το δέντρο του και, στη συνέχεια, τοποθετούσε ένα καρτελάκι με το όνομά του για να το αναγνωρίζει και να παρακολουθεί την ανάπτυξή του.

Οι μικροί μαθητές έδειξαν ενθουσιασμένοι με τη δράση αυτή, ενώ η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου μάς ενημέρωσε πως τα παιδιά επιδεικνύουν μεγάλη αφοσίωση στη φροντίδα των φυτών τους.

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies