Βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών

Ένα αυτοκίνητο από την ΤΙΤΑΝ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το εργοστάσιο Ελευσίνας έχει παράδοση συνεργασίας με τον Δήμο της πόλης, ο οποίος καταβάλλει άοκνες και εντατικές προσπάθειες για τη στήριξη των κατοίκων του σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην κοινωνική αρωγή αλλά και στον πολιτισμό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και με στόχο να τιμήσει την όπως πάντα στενή αυτή συνεργασία, ο ΤΙΤΑΝ προχώρησε σε μια νέα πρωτοβουλία, με στόχο να καλύψει μια επείγουσα ανάγκη του Δήμου και να συμβάλει στο έργο που επιτελεί υπέρ των λιγότερο προνομιούχων πολιτών του.

Έτσι, τον Νοέμβριο του 2020, ο Διευθυντής του εργοστασίου Ελευσίνας Ανδρέας Σαμοθράκης και η Κοινωνική Λειτουργός Μαρουσώ Σπετσιώτη, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Εύη Άνθη-Γκιόκα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Το όχημα παραχωρήθηκε από τον Τιτάνα, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Παρόντες στην παραλαβή ήταν εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως, καθώς και σε άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα. Προτεραιότητα σε αυτό έχουν όσοι ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το πρόγραμμα παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια και συντροφιά. Τη συνολική εποπτεία έχει, σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος, αξιολογώντας τα περιστατικά, παρέχοντας κοινωνική υποστήριξη, ερχόμενη σε επαφή με συναρμόδιους φορείς και παραπέμποντας περιστατικά που δεν άπτονται των υπηρεσιών που προβλέπει το πρόγραμμα.

Με την ευκαιρία της παράδοσης του αυτοκινήτου από τον Τιτάνα, ο Α. Σαμοθράκης τόνισε την τεράστια σημασία που έχουν οι υπηρεσίες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους ευάλωτους συμπολίτες μας που πλήττονται ιδιαίτερα από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ελευσίνας αναφέρθηκε στη διαρκή συνδρομή και προσφορά της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ προς όφελος των πολιτών της περιοχής. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τέτοιες προσφορές αλληλεγγύης, όχι μόνο ενθαρρύνουν την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος με όλες τις σχετικές δομές και τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά ενισχύουν και ισχυροποιούν με ουσιαστικό τρόπο τη δράση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, βοηθώντας και υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

 

Επιστροφή

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για τις Τοπικές Κοινωνίες

Αξιοποιούμε τις δικές μας δυνάμεις, πόρους και συνεργασίες για να δημιουργήσουμε βιώσιμη αξία σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας. Εστιάζουμε όχι μόνο στο τι κάνουμε, αλλά και στο πώς το κάνουμε, διασφαλίζοντας την ουσιαστική συμβολή μας προς τις τοπικές κοινωνίες.

Αλλαγή Ανάκληση Συγκατάθεσης Cookies